I a més al Bartrina... HIVERN PRIMAVERA 2016

De l’9 al 13 de març de 2016
XVIII Festival Europeu de Curtmetratges. FEC 2016
Organitza: IMAC – Institut Municipal d’Acció Cultural

El FEC Festival_Festival Europeu de Curtmetratges és un festival de cinema dedicat a curtmetratges de ficció europeus, l’únic d’aquestes característiques a Catalunya.
El FEC Festival va néixer l’any1998 ala localitat de Cambrils com a mostra de curtmetratges estatals; l’any 2002 el certamen va créixer i es va convertir en festival europeu, compartint dues seus: Cambrils i Reus. Des de l’any 2013 el FEC Festival s’ha desplaçat a la localitat de Reus on té lloc el certamen cada any, a mitjan de març.

Per a més informació: www.fecfestival.com 

 

Dissabte, 19 de març de 2016
La música de Passió de Reus
Organitza: Institut Municipal d'Acció Cultural

Theatrum. Música de la Passió de Reus és un tòpic literari que concep la música com una obra teatral ja escrita. És a dir: la música entesa com un escenari. El contingut emotiu de la història de la Passió de Reus, es transmet mitjançant les paraules, la música, els moviments i els aspectes tècnics de l'espectacle com una unitat integrada. La música que està íntimament lligada a la forma escènica de la Passió, hi vol provocar emocions internes que ajuden a annexionar d'una forma global les diferents sensacions i que ajuden a sentir i a comprendre de forma íntima tots els missatges de l'espectacle .Theatrum té la capacitat de portar-nos més enllà de nosaltres mateixos, del nostre petit espai en el temps, eixamplant la ment, mantenint oberta la nostra capacitat de conèixer la comunicació, l’expressió emocional, la representació simbòlica, el plaer estètic, l’entreteniment, l’estabilitat i continuïtat de la cultura, la integració en la societat.

Per a més informació: www.llopsteatre.com


Diumenge, 17 d’abril, 29 de maig a les 18h i 10 de juliol de 2016 a les 19h
Reus a 4 Bandes. V Cicle de concerts
Durada:80’
Organitza: Banda Simfònica de Reus

La Banda Simfònica neix de la voluntat de dos alumnes del Col·legi Pare Manyanet i Conservatori de Reus. L'any 2007 es decideix crearla Banda Simfònicade Reus que acolliria alumnes i ex- alumnes del conservatori de la ciutat i músics d'altres entitats i poblacions veïnes que volguessin formar-hi part.
Des del 2011 organitzen el cicle de concerts Reus a 4 Bandes i ens ofereixen 3 concerts on actuen amb una Banda convidada.

Aquesta edició comptaran amb les formacions convidades de Rossell (Associació Filharmònica Rossellana), Alcanar (Banda Municipal d’Alcanar) i Banda del Pare Manyanet de Reus.

Per a més informació: www.bsr-bsr.blogspot.com.es

Preu: 8€ entrada general / 3€ socis dela BSR (No numerat i sense descomptes)


Del 7 al 9 de maig de 2016
LXIX Concurs Exposició Nacional de Roses
Organitza: Centre de Lectura de Reus

Quan arriba el mes de maig a Reus, torna el Concurs Exposició Nacional de Roses, el certamen degà al país, un dels esdeveniments importants de la ciutat amb una trajectòria més llarga. A Reus estem acostumats a anar a teatre però és excepcional poder anar al Teatre Bartrina i veure la seva platea transformada en un magnífic roserar. El contrast entre la llum pròpia del teatre i els colors i la fragància que irradien l’estol de roses sorprèn a qui no ho ha vist mai. És un espectacle d’aquells que no s’oblida.

Per a més informació: www.centrelectura.cat

 

Del 12 al 15 de maig de 2016
Fira del circ de Catalunya. TRAPEZI 2016
Organitza: IMAC – Institut Municipal d’Acció Cultural

Des del 1997 la ciutat de Reus desplega una gran vela que cobreix carrers i places per tal de rebre el Trapezi,la Firadel Circ de Catalunya. Any rere any, cada mes de maig, la ciutat omple d’espectacles els carrers i els teatres i, també, acull muntatges en vela que converteixen les places de Reus en espais escènics i que transformen la ciutat en una gran pista de circ.
Amb un segell propi obert a les noves disciplines del món del circ, amb una mirada contemporània i de nova creació, el Trapezi esdevé un marc de referència per a tots els amants del circ, professionals, programadors i públic, que tenen en el mes de maig un motiu per trobar-se a la ciutat de Reus.

Per a més informació: www.trapezi.cat

 

Diumenge, 12 de juny de 2016
Concert Cor Ciutat de Reus
Organitza: Cor Ciutat de Reus

Oh Happy Cors! És un espectacle conjunt dels cors Tons i Sons, participant del conegut programa Oh Happy Day i del Cor Ciutat de Reus, que ens oferiran un tast dels seus respectius programes.
TONS I SONS
Després del seu pas pel programa OH HAPPY DAY de TV3, Tonsisons va començar la gira Rockspel! Un espectacle que inclou cançons rock i gospel sota el segell inconfusible de les harmonitzacions de Genís Sobrado i Carles Massó.
Durant aquesta actuació podrem gaudir d’una part d’aquest espectacle en què la banda i la coral donen força a algunes de les cançons més importants de la història de la música d’aquests dos gèneres.
COR CIUTAT DE REUS
En aquesta ocasió, el Cor Ciutat de Reus ens ofereix un recorregut pel estàndards més emblemàtics de la història de jazz vocal, acompanyats per un trio de jazz, en un espectacle musical visual, amb una escenografia canviant que ens transportarà a parcs il·luminats a la llum de la lluna, als genuïns clubs de jazz i als gratacels de Manhattan...

Per a més informació: www.corciutatdereus.blogspot.com.es


Diumenge, 26 de juny de 2016 a les 20h
Un dels últims vespres de Carnaval de Carlo Goldoni
Organitza: Grup de Teatre "Maiestard"

Amb caràcters veraços, simples i agradables, independentment del fons de la comèdia: tenim un marit i una muller que s’estimen i sempre s’enfaden plegats; una dona que es fa la malalta quan s’avorreix o sent enveja i que es posa bona quan vol divertir-se. Un jove brillant i ocurrent, que diverteix els altres tot divertint-se ell mateix; n bon home, cap de família, que sap unir la més sensata conducta, l’alegria i l’honesta diversió.
La caricatura d’una dona gran que vol fer-se l’espiritual; dos enamorats, en fi, que entre tanta gent troben els moments per estar plegats i procurar-se honestament el fi de llurs amors. Tot això, unit a la pintura del sistema i dels costums d’aquell cercle de persones, que s’ha introduït en aquesta obra, és motiu suficient per donar forma a una comèdia, prescindint fins i tot del mèrit de l’al·legoria....

Per a més informació: www.maiestard.blogspot.com.es

Preu: 7€ anticipada / 8€ a taquilla