Ajuntament de Reus
logotip del Teatre Bartrina logotip del Teatre Bartrina
apropa

Apropa Cultura
Apropa t’inspira

Apropa Cultura

"La cultura accessible no és caritat, sinó dignitat. És emoció, creativitat i salut. És transformadora. La cultura ha de ser un fet quotidià per a tothom."

Apropa Cultura neix l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura. Ofereix la col·laboració entre els equipaments culturals i les entitats socials per promoure la inclusió i la transformació social a partir de la cultura.

apropa-cultura
assaig

Valors

Dignitat versus caritat. Promoure la democratització de la cultura: el dret a la tria i a fer-ho amb antelació. Donar valor a la cultura: la gratuïtat no és la solució. Fomentar la transformació social a través de les sortides culturals. Incentivar la participació per crear coneixement comú.

Línies d’actuació

Fomentar l’accessibilitat d’usuaris i professionals de les entitats socials a la programació dels equipaments culturals. Fomentar l’ús de les arts i la cultura en el dia a dia de les entitats socials. Sensibilitzar els ciutadans vers el dret a la cultura alhora que es dona visibilitat a les accions socioeducatives dels equipaments culturals. Desideràtum: Fomentar la implicació social dels equipaments culturals.

apropa cultura
apropa

Des del 2013 i gràcies al programa Apropa Cultura, més de 800 persones en situació de risc d’exclusió social i de l’àmbit de la salut han han pogut venir al Teatre Bartrina i gaudir-lo.

www.apropacultura.cat